nieuws

Klant wil meer betalen voor duurzame melk

Vers 1798

Klant wil meer betalen voor duurzame melk

AMSTERDAM – 86 procent van de consumenten is bereid 6 cent meer te betalen voor een liter melk als de supermarkt alleen nog maar duurzame melk verkoopt.

Dat blijkt uit een onderzoek dat I&O Research, in opdracht van Milieudefensie, heeft uitgevoerd onder ruim 1100 Nederlanders. ‘Supermarkten kunnen zich niet meer verschuilen achter de consument die dit niet wil’, zegt Bart van Opzeeland, campagneleider voedsel van Milieudefensie.

Nadenken over duurzaamheid

Het onderzoek laat volgens hem zien dat klanten steeds vaker nadenken over duurzaamheid. ‘Zij vinden dat supers dat best mogen stimuleren’, zegt Van Opzeeland. ‘Maar een kleine minderheid is tegen een volledige overstap van supermarkten op duurzaam geproduceerde melk.’

Eerlijkere prijs melk

75 procent van de consumenten wil dat veehouders een eerlijkere prijs voor de melk krijgen. Een meerderheid vindt het belangrijk dat koeien in de wei lopen (63 procent), en dat koeien veevoer van in Europa geteelde eiwitten krijgen (53 procent).

Ruim 45.000 keer

Milieudefensie heeft ruim 45.000 handtekeningen opgehaald voor duurzame melk in de supermarkten. ‘Als onze melk duurzaam wordt geproduceerd dan neemt het Nederlandse mestprobleem af, lopen koeien in de wei en krijgen ze veevoer uit Europa’, aldus de actiegroep.

Actie bij Albert Heijn

Deze week deelden boeren en consumenten, tijdens een actie van Milieudefensie, honderden pakken duurzame melk uit bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam.

Reageer op dit artikel