nieuws

AH kampt met broodtekort in regio Rotterdam

Vers 3026

AH kampt met broodtekort in regio Rotterdam

ROTTERDAM – Zo’n 150 supermarkten, waaronder veel vestigingen van Albert Heijn, in de regio Rotterdam kampen met een tekort aan vers brood. Dit komt door de brand bij de broodfabriek van Bakkersland op bedrijventerrein Spaanse Polder.

‘Wij werken er hard aan om de producten zo snel mogelijk weer in de winkels te krijgen’, zo wordt woordvoerder Nienke Kooistra van Albert Heijn geciteerd door AD. Volgens de krant was er echter gisteravond nog geen oplossing in zicht. De productielokatie van Bakkersland kreeg te maken met brand in de elektriciteitsvoorziening. Deze werd weliswaar snel geblust, maar de productie moest wel worden stilgelegd. De directie van het bedrijf kan nog niet zeggen wanneer weer kan worden begonnen met bakken.

‘Veel losse broodjes verkopen’

AD sprak ook verschillende supermarkten over het broodtekort. Die maken van de nood een deugt. ‘Veel losse broodjes verkopen’, aldus  Bert de Haan van de broodafdeling van de Albert Heijn in het dorp Rhoon. ‘Door zelf meer brood af te bakken, kunnen we het tekort inlopen. Daarmee redden we het grotendeels. Misschien dat we een beetje omzet mislopen.’ Ook andere winkels die zelf kunnen afbakken kiezen voor deze oplossing.

Jumbo heeft geen problemen

Jumbo is ook afnemer van Bakkersland, maar heeft naar eigen zeggen geen broodtekort. Het bedrijf krijgt geen brood uit de fabriek in Spaanse Polder. Ook AH-vestigingen in Heenvliet en Oostvoorne krijgen gewoon brood binnen, aldus AD. De problemen bij Albert Heijn komen op een moment dat de daling van de broodverkoop voorbij lijkt. 

Zie ook: Het versimago van AH

Reageer op dit artikel