nieuws

Varkens in Nood klaagt website Vlees.nl aan

Vers 1876

Varkens in Nood klaagt website Vlees.nl aan

AMSTERDAM – Varkens in Nood heeft de website Vlees.nl aangeklaagd vanwege ‘misleidende mededelingen’.

Volgens Varkens in Nood bevat de website alleen al voor varkensvlees 52 misleidende mededelingen.

Ergernis

Varkens in Nood is in actie gekomen omdat de organisatie zich ergert aan commotie die is ontstaan rond De Vegetarische Slager. Volgens de NVWA moet de Vegetarische Slager de naam van een aantal producten veranderen.

Misbruik

In een reactie laat Varkens in Nood weten dat de vleessector klaagt over het misbruik dat de Vegetarische Slager maakt van de “goede naam” van vlees. ‘Maar de vleessector misleidt zelf op grote schaal de consument’, aldus Varkens in Nood en daarom dient het bij de Reclame Code Commissie tegen de website Vlees.nl.

Misleiding

De website Vlees.nl is een initiatief van de Nederlandse vleessector. In NRC van 4 januari 2017 klaagt de COV, de club die volgens Varkens in Nood verantwoordelijk is voor 90 procent van de omzet van vlees, dat vleesvervangers goede sier maken met namen die op vlees lijken. Dat zorgt bij de vleesproducenten  voor flinke irritatie.

Volledige klacht

Die irritatie heeft er mogelijk voor gezorgd dat de NVWA de Vegetarische Slager wil aanpakken. De NVWA is zelden in beweging te krijgen, maar nu dus wel. De volledige klacht over 52 misleidende mededelingen is in te zien op de website van Varkens in Nood.

‘Schnitzelgate’

Directeur Hans Baaij: ‘Wij roepen de NVWA op onderzoek te doen naar alle misstanden in de veehouderij en een einde te maken aan de misleidende propaganda van de vleessector. Dat lijkt mij meer prioriteit hebben dan #schnitzelgate.’

Reageer op dit artikel