nieuws

Jumbo roept kibbeling en lekkerbek terug

Vers 3265

Jumbo roept kibbeling en lekkerbek terug

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo roept klanten op die gebakken lekkerbek en kibbeling van het huismerk hebben gekocht, die terug te brengen naar de winkel.

Bij een kwaliteitscontrole is de darmbacterie listeria aangetroffen op de visproducten, zo laat het bedrijf in een persbericht weten.

Geld terug

Het gaat om de Jumbo lekkerbek waarvan de productcode begint met 2324202, en om de kibbeling (productcode 8718452215645) met alle houdbaarheidsdatums. Klanten die de producten gekocht hebben, krijgen hun geld terug.

Listeria

Producten die besmet zijn met listeria kunnen een gevaar vormen voor de gezondheid van vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Jumbo kampte al eerder met Listeria-problematiek. Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. In Nederland worden jaarlijks 45 tot 60 personen ziek van deze bacterie, van wie zo’n 20 mensen overlijden.

 

Reageer op dit artikel