nieuws

56.000 bezoekers in kaaswinkel van 10 m2

Vers 3119

56.000 bezoekers in kaaswinkel van 10 m2

ALKMAAR – Ruim 56.000 hebben de eerste livestream verkoop van kazen bij Kaan’s kaashandel bekeken.

Dat heeft ABN Amro, initiatiefnemer van het experiment,  bekendgemaakt. Volgens de bank kregen Kaan en zijn zoons twee keer zoveel bestellingen dankzij de livestream verkoop van hun kazen.

Gevolgd in 140 landen

De eerste Stream Store ter wereld werd vanuit 140 landen gevolgd en bleek buiten Nederland het populairst in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland. In totaal brachten 56.901 kaasliefhebbers een bezoekje aan de online kaaswinkel. Het grootste aantal buitenlandse bezoekers kwam uit de Verenigde Staten: 11.640 unieke bezoekers.

Twee minuten gekeken

Met een gemiddelde kijktijd van meer dan twee minuten bleven bezoekers lang in de winkel. In de piektijd keken 500 bezoekers tegelijkertijd naar de livestream, met een gemiddelde kijktijd van meer dan 7 minuten.

Orders

In de vijf dagen dat Kaan’s Stream Store live was, zijn er 513 orders verwerkt. De meeste orders kwamen uit Nederland, gevolg door de VS. De grootste afstand – van winkel tot eindbestemming – werd afgelegd bij een bestelling uit Nieuw-Zeeland.

Begin onwennig

‘In het begin was het wat onwennig te werken in de Stream Store, maar daarna ging het vanzelf’, aldus Kaan.’In totaal hebben we meer dan 500 extra orders verwerkt. Op zaterdag heeft iemand zelfs een hele Goudse gekocht. En Amerikanen? Die bestellen ‘alles of niets’. Zo hebben we veel orders van vier kilo met alle acht aangeboden soorten kaas naar de VS verscheept. We hebben bijna 57.000 bezoekers in ons kleine winkeltje gehad, dat is gigantisch.’

 

Reageer op dit artikel