nieuws

Plus sluit alliantie met HelloFresh

Vers 5230

Plus sluit alliantie met HelloFresh

UTRECHT- Plus en maaltijdbezorger HelloFresh gaan samenwerken. In vijf supermarkten van Plus worden de komende drie maanden maaltijdboxen van HelloFresh verkocht.

Beide partijen kondigen hun samenwerking officieel deze week aan. Het gaat om een proef die donderdag 28 september van start gaat en drie maanden duurt.

Vijf Plus-supermarkten

De test met de maaltijdboxen wordt gehouden bij de vijf Plus-supermarkten die onder de nieuwe formule Briljant 2.0 draaien. Dat zijn de winkels in Abcoude, IJsselstein, Schoonhoven, Rotterdam en Best.

Maaltijden in drie varianten

De maaltijden worden in drie varianten – vlees, vis en vegetarisch – in de Plus-winkels verkocht. Elke week wordt één van die drie varianten vervangen door een andere, aldus Plus. Waar de maaltijdboxen van Hello-Fresh bij thuisbezorging doorgaans drie verschillende maaltijden bevatten, kunnen de klanten van Plus gewoon één maaltijd kopen. De verkoopprijs daarvan is €9,95. Dat is ruim €3 onder de prijs die HelloFresh vraagt bij thuisbezorging.

Nieuw element aan Briljant 2.0

100%Met de verkoop van de maaltijdboxen voegt Plus weer een nieuw element toe aan de formule Briljant 2.0. In een toelichting zegt commercieel directeur Eric Leebeek van Plus dat de samenwerking met HelloFresh ‘uitstekend past in het streven om consumenten nog meer gemak en keuze te bieden. Bovendien geven we met de verkoop van de maaltijdboxen invulling aan onze ‘Goed Eten’-positionering, aldus de commercieel directeur.

Aanvulling op thuisbezorging

Voor HelloFresh is de proef met Plus een goede gelegenheid om te onderzoeken of supermarkten een mooie aanvulling zijn op thuisbezorging. Oprichter Maartje Frederiks van HelloFresh: ‘We bezorgen wereldwijd maandelijks al meer dan 13 miljoen maaltijden aan huis. Maar er zijn natuurlijk ook consumenten die hun avondeten op het laatste moment plannen of die een onregelmatig ritme hebben. Met deze samenwerking maken we onze gerechten nu ook voor hen beschikbaar.’

Hoge verwachtingen

Beide partijen hebben hoge verwachtingen van de proef, die eind dit jaar zal worden geëvalueerd. Plus en HelloFresh hebben exclusiviteit afgesproken bij een eventueel vervolg. Hoe lang de maaltijden van HelloFresh dan uitsluitend bij Plus te koop zullen zijn, wil de supermarktketen niet kwijt.

Update februari 2018. De test is verlengd. Zie hieronder een impressie:

Reageer op dit artikel