nieuws

Jan Linders terug op eerste plek in versimago

Vers 7354

Jan Linders terug op eerste plek in versimago
Het team van Jan Linders, winnaar van het GfK Formulerapport-vers

NIEUW-BERGEN – Leo Linders heeft namens Jan Linders vanmorgen het beeldje in ontvangst genomen dat hoort bij de eerste plaats in het GfK Formule Rapport – Vers. Daarmee is de keten na één jaar weer de supermarktketen met het beste versimago.

Hoofdredacteur Peter Garstenveld van Distrifood en Foodmagazine reikte het beeld uit samen met research director Joop Holla van GfK. Het rapport is de opvolger van het al veel langer bestaande Versrapport dat GfK in samenwerking met Foodmagazine maakt. Sinds dit jaar draait het weer alleen om klantwaarderingen. Jan Linders krijgt met een 7,52 het hoogste rapportcijfer van allemaal. Het betekent een flinke vooruitgang ten opzichte van vorig jaar, toen de keten met een 7,34 voor het eerst in jaren het Versrapport niet aanvoerde in waardering.

Jan Linders gfk

Emté nu nummer twee in rapport

Afgelopen jaar was Plus overigens nog de nummer één, maar toen draaide het rapport niet alleen om waardering, maar ook om prestatie. Emté was met een 7,42 toen de nummer één in waardering. De bij de Sligro Food Group behorende supermarktketen scoort dit jaar hetzelfde rapportcijfer, maar dat is nu goed voor de tweede plaats op de ranglijst. Plus staat met een 7,40 op de derde plaats, terwijl Lidl met een 7,39 oprukt naar de vierde plek. Aldi (6,96) en Spar (6,82) sluiten de ranglijst van het onderzoek onder zeventien supermarktketens.

Lidl krijgt hoogste rapportcijfer voor agf

In het onderzoek geven consumenten hun supermarktketen rapportcijfers voor een aantal aspecten binnen de versafdelingen agf, brood en vlees. Als het gaat om agf krijgt Lidl weer het hoogste rapportcijfer (7,59), in brood is Jan Linders de nummer één met een 7,66 en in vlees Emté met een 7,66.

Lees alles over het GfK Formule Rapport – Vers op de site van Foodmagazine (voor abonnees) >>>

Geen Foodmagazine-abonnement? Hier is de ranglijst als download beschikbaar >>>

Reageer op dit artikel