nieuws

NY Pizza: wij zijn geen fastfood

Vers 1325

NY Pizza: wij zijn geen fastfood

AMSTERDAM – New York Pizza gaat de beslissing van de rechter aanvechten waarbij de keten werd bestempeld als fastfoodrestaurant.

Dat oordeel van de rechter op woensdag betekende concreet dat New York Pizza voorlopig geen filiaal mag openen in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam. De gemeente wilde het nieuwe filiaal tegenhouden, omdat er geen ruimte zou zijn voor een fastfoodgelegenheid.

Rechter steunt de gemeente

Omdat een pizza nu eenmaal snel klaargemaakt kan worden en vanwege het gegeven dat een dergelijk filiaal verdere overlast kan veroorzaken in een toch al wel drukke buurt, ging de rechter mee in het bezwaar van de gemeente.

Veel gevolgen voor pizzeria’s

Volgens New York Pizza kan de uitspraak verstrekkende gevolgen hebben voor pizzeria’s en het verlenen van horecavergunningen in de hoofdstad. Verder wijst de keten er op dat het filiaal dat zij in de Ferdinand Bolstraat voor ogen hebben, een wat luxer restaurant van de keten betreft. De zaak bij de Raad van State dient naar verwachting begin september.

Reageer op dit artikel