nieuws

CBL: eierenverkoop ‘business as usual’

Vers 1174

CBL: eierenverkoop ‘business as usual’

DEN HAAG – De verkoop van eieren in de supermarkt is inmiddels weer volop op gang gekomen. Volgens brancheorganisatie CBL is er sprake van ‘business as usual’.

‘Maar mensen kopen nu weer volop eieren. De schappen zijn weer gevuld, het is business as usual’, zegt zo wordt CBL-directeur René Roorda door het ANP geciteerd. Afgelopen week was er nog in veel supermarkten sprake van lege schappen bij de verkoop van eieren na de recall vanwege besmetting van de eieren met een mogelijk schadelijke insecticide.

Eerste gesprekken over schadevergoeding

Roorda stelt opnieuw dat de schade voor de supermarktbranche in de ‘tientallen miljoenen’ loopt. ‘We hebben in 4000 supermarkten de schappen deels leeg moeten halen, met als gevolg omzetderving. Miljoenen eieren moesten vernietigd worden’, aldus de directeur. Die schade moet, als het aan Roorda ligt, uiteindelijk worden verhaald op de pluimveesector. ‘Dat was niet onze eerste prioriteit, maar er worden nu wel gesprekken gevoerd met leveranciers’, aldus de CBL-directeur.

Pluimveelhouders kunnen het niet betalen

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) stelt dat de sector het niet kan betalen. Volgens de pluimveesector bedraagt de schade voor kippenboeren minimaal €150 miljoen.

Reageer op dit artikel