nieuws

Albert Heijn introduceert glutenvrij dagvers brood

Vers 8378

Albert Heijn introduceert glutenvrij dagvers brood

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert naar eigen zeggen als eerste supermarkt in Nederland dagvers glutenvrij brood uit een speciale bakkerij.

Het dagverse glutenvrije brood komt uit een nieuw geopende bakkerij waar volkomen glutenvrij wordt gewerkt. Daardoor is volgens AH kruisbesmetting door niet glutenvrije producten uitgesloten. De gebruikte verpakkingen zijn extra dik en dubbel gesealed, dus ook buiten de bakkerij is volgens AH de kans op kruisbesmetting nihil.

Extra vezels

Het verse glutenvrije brood gemaakt op basis van maïszetmeel, tapiocazetmeel en rijstmeel. Het is vrij van zowel tarwe als lactose en is bovendien verrijkt met extra vezels, meldt AH. Zaden en pitten zorgen volgens AH voor extra smaak en een bite. Het brood bevat minimaal 6 gram vezels per 100 gram. AH zegt de vezels toe te voegen omdat het lastig is om met glutenvrij eten voldoende vezels binnen te krijgen.

Assortiment glutenvrij uitgebreid

Het assortiment bestaat uit: AH vrij van gluten bruin (€ 2,99), AH vrij van gluten licht meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten donker meerzaden (€ 2,99), AH vrij van gluten bruine meerzaden bollen 4 stuks (€ 1,99), AH vrij van gluten rozijnenbrood 200 gram (€ 1,99) en AH vrij van gluten cake 250 gram (€ 3,49). Omdat steeds meer klanten glutenvrije producten kopen heeft AH het assortiment met glutenvrije producten eerder dit jaar al flink uitgebreid. Dat bevat nu 320 glutenvrije producten. De nieuwe broden zijn vanaf maandag 4 september in de winkels te vinden.

‘Scheelt hoop gedoe’

Harmke Schippers van Missglutenvrij.nl zegt in het persbericht dat het haar een hoop gedoe scheelt. ‘Geen gedoe meer met glutenvrij brood uit de vriezer of zelf bakken, ik kan het nu iedere dag vers halen. Vrienden en familie kunnen nu ook een vers broodje voor mij halen bij de Albert Heijn om de hoek. Dit is een hele mooie ontwikkeling voor iedereen die glutenvrij eet.’

Reageer op dit artikel