nieuws

AH: deze week weer eieren in schap

Vers 2276

AH: deze week weer eieren in schap
Foto: Diederik van der Laan

ZAANDAM – Albert Heijn verwacht dat de schappen in de loop van deze week weer gevuld zijn met eieren.

‘Ik verwacht dat we in de loop van de week onze winkels weer bevoorraad hebben. Hoe snel het precies gaat, kan ik niet zeggen. We zijn niet de enige, alle supermarkten melden zich nu bij de pakstations voor nieuwe voorraden eieren’, zo wordt woordvoerder Menno van der Vlist van Albert Heijn geciteerd door AD.

Verontruste klanten bij servicebalies

De eierverkoop is logischerwijs gedaald bij Albert Heijn als gevolg van de lege schappen en de onrust bij consumenten. Van der Vlist: ‘We krijgen regelmatig verontruste klanten bij onze servicebalies. Als ze eieren hebben die onder de terugroepactie vallen, krijgen ze hun geld terug.’

Schandaal breidde zich steeds verder uit

Het schandaal rond fibronil in eieren breidt zich nog altijd uit. Vorige week maandag beweerde een woordvoerder van de NVWA al tegenover Distrifood dat alle besmette eieren uit de schappen van de supermarkt waren verwijderd. Tijdens de week groeide het aantal bedrijven op de lijst van de NVWA echter aanzienlijk. Ook afgelopen zaterdag werden er nog bedrijven toegevoegd.

Belgische oppositie eist spoeddebat

Nederlandse supermarkten deden eind vorige week nog een flinke recall, nadat eerder Duitse supermarkten al stevige maatregelen hadden genomen. Inmiddels is ook België in rep en roer. De Vlaamse krant De Morgen meldde zondag al dat de Belgische oppositie een spoeddebat eist over het onderwerp. Een onderzoek naar fibronil liep daar al sinds juni, maar werd geheim gehouden. Ook had daar eerder actie moeten worden ondernomen.

Frankrijk

Ook in Frankrijk loopt inmiddels een onderzoek.

Reageer op dit artikel