nieuws

AH test mist over agf

Vers 4128

AH test mist over agf

MAASTRICHT – Albert Heijn test in zijn supermarkt in Maastricht een ‘mist’-systeem om agf langer vers en houdbaar te houden.

Volgens de marktleider blijven producten daardoor vers, is het goed voor de smaak en leidt het tot minder voedselverspilling. Het systeem wordt geleverd door het bedrijf Contronics. Albert Heijn is niet de eerste formule die test met mist-systemen. Al eerder kwam Plus van Gurp met een soortgelijk systeem in het nieuws. Het systeem zou tot duizenden euro’s besparen.

Systeem kent een spoelsysteem

Het systeem van Contronics is volgens de onderneming effectief en hygiënisch. ‘Alles is eraan gedaan de hygiene te handhaven: een automatisch spoelsysteem en een ozon generator om bacterieën in de lucht te doden.

AGF derving nam 25 procent af

De agf-omzet en derving in Plus Van Gurp is in het kader van het project door de Deense universiteit DTU gedurende vier jaar gemeten. Gedurende een jaar zonder bevochtiging met mist en gedurende drie jaar met bevochtiging. In de drie jaar met bevochtiging nam de hoeveelheid weggegooide groente en fruit met 25 procent af. klik hier voor de tweet van AH met verwijzing naar een filmpje.

Reageer op dit artikel