nieuws

Emté heeft opnieuw de hoogst gewaardeerde kaasafdeling

Vers 1715

Emté heeft opnieuw de hoogst gewaardeerde kaasafdeling

Emté is de best gewaardeerde supermarkt in kaas, voor het vierde jaar op rij. Dat blijkt uit het Westland Kaasrapport. Het rapport is gebaseerd op onderzoek van GfK onder 7500 Nederlandse huishoudens. Emté komt als beste uit het onderzoek naar voren omdat de formule een zeer hoge servicegraad weet te koppelen aan een goede prestatie in voordeelscores. In de versafdelingen onderscheidt Emté zich van andere serviceformules door een zeer sterke prestatie op voordeel. In zelfbediening laat Emté alle andere supermarkten achter zich met een hoge servicegraad (overzichtelijkheid, kwaliteit, ruime keuze en netheid scoren alle zeer hoog bij Emté).

– Sponsored content door Westland Kaasspecialiteiten –

Voor de versafdelingen in kaas hechten shoppers in het algemeen de meeste waarde aan ruime keuze en deskundig personeel. Bij Emté zijn deskundig personeel, ruime keuze en aantrekkelijke aanbiedingen de drie belangrijkste aspecten van de versafdeling.
Bij de zelfbedieningsafdelingen zijn voor shoppers in het algemeen overzichtelijkheid en kwaliteit net als in 2016 de belangrijkste twee aspecten. Voor klanten van Emté is ruime keuze en goede kwaliteit van het assortiment van belang bij de zelfbedieningsafdeling.
Het resultaat: Emté wint, Hoogvliet eindigt als tweede en Plus als derde, als het gaat om het ‘totale oordeel’. Dat totale oordeel is een optelsom van de waardering van de bedieningsafdeling van kaas en de zelfbedieningsafdeling. Bij het onderdeel ‘bedieningsafdeling’ is Emté eerste, Plus tweede en Deen derde geworden. En bij het onderdeel ‘zelfbediening’ is Emté eerste, Hoogvliet tweede en Nettorama derde.

Het Westland Kaasrapport 2017 is een initiatief van Westland Kaasspecialiteiten en uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK. Het is een onderzoek naar de waardering onder primaire shoppers van een formule. De inzichten per formule geven waardevolle inzichten voor Category Managers om hun klant nog beter van dienst te zijn. Westland ondersteunt retailers hier uiteraard graag bij.

Reageer op dit artikel