nieuws

Jumbo stopt met ‘overdreven’ verstas

Vers 5478

Jumbo stopt met ‘overdreven’ verstas

VEGHEL – Jumbo gaat maar door met het wijzigen van details binnen de Zekerheid ‘Vers is ook écht vers’.

De laatste ingreep betreft het niet langer aanbieden van de verstas.

Vergelijk versproduct naar keuze

De verstas kreeg de klant wanneer het een agf-product vond dat niet ‘100 procent vers is’. In plaats van een tas vol verse agf-producten, krijgt de consument nu een gratis (vergelijkbaar) versproduct naar keuze. ‘Hier zijn we 20 maart mee gestart. De verstas bleek niet het gewenste effect te hebben’, zegt woordvoerder Laura Valks-Piessens van Jumbo tegen Distrifood.

Klant zit er niet langer op te wachten

Volgens haar zit de klant niet langer te wachten op de tas. ‘Uit klantenonderzoek bleek de verstas vaak overdreven gevonden te worden, in plaats van dat het weggeven van deze tas onderstreepte dat Jumbo garant staat voor kwaliteit.’

Jumbo morrelt aan de regels

Het is niet de eerste keer dat Jumbo morrelt aan de regels binnen de Zekerheid. In maart werd duidelijk dat Jumbo een test uitvoert, waarbij producten op de laatste dag van de houdbaarheid met 50 procent korting worden verkocht. Bij Jumbo is het regel dat producten ‘met de datum van vandaag’ gratis worden meegegeven aan de klant die het product vindt. In 2014 doopte Jumbo de versgarantie om in houdbaarheidsgarantie.

Reageer op dit artikel