artikel

Waarom een goede agf-afdeling vitaal is

Vers 5784

Waarom een goede agf-afdeling vitaal is
Foto: Shutterstock

MAASTRICHT – De kwaliteit van de agf-afdeling en een ruime keuze aan groente en fruit zijn voor consumenten de belangrijkste aspecten bij het beoordelen van het assortiment van een supermarkt. Welke factoren zijn nog meer van belang?

In het Consumentenonderzoek 2017 van de Deloitte Branchegroep Retail zijn ook vragen over het assortiment van supermarkten opgenomen. Daarin is consumenten gevraagd het belang van verschillende aspecten een cijfer te geven. Het belangrijkst, met een 8,11, is goede kwaliteit van groente en fruit, gevolgd door voldoende aanbod/beschibaarheid van de producten/geen lege schappen met een 7,99. Ruime keuze groente en fruit is de nummer drie met een 7,89.

Ook andere versgroepen belangrijk

Ook de andere versgroepen zijn populair zo blijkt uit de cijfers. Een goede kwaliteit vlees en vleeswaren krijgt een 7,66, goede kwaliteit brood een 7,59, gevolgd door kwalitatief goede huismerken (7,52) en ruime keuze vlees en vleeswaren (7,33), ruime keuze brood (7,19) en ruime keuze huismerken (7,17). Ruime keuze A-merken scoort minder dan de huismerken (6,91).

Bron: Deloitte
Grafiek: Distrifood.nl
Achtergrondfoto: Shutterstock

Reageer op dit artikel