Blogs over assortiment

Het afgelopen jaar gingen meer dan 12 miljoen kilo aan vleesvervangers over de toonbank. Foto: Hans Prinsen.

Vleesvervangers: Goed voor milieu, minder voor gezondheid

DOETINCHEM - De ene na de andere nieuwe vleesvervangers stroomt het supermarktschap in. Minder vlees eten is beter voor het milieu, luidt het credo....

Kijken met Kim: Een kijkje in het ijsschap

Kijken met Kim: Een kijkje in het ijsschap

Kim de Smit is eigenaresse van Foodsafari.nl en vlogt of schrijft iedere maand voor Foodmagazine over inspirerende dingen in foodretail. Deze keer...

'The future of food business'

'The future of food business'

Martijn Kesteloo, business developer bij de coöperatie DOOR, gaf onlangs een inspirerende presentatie op het VEG-event in Rotterdam. Hij sprak over...

Plantaardig eten: gezonde leefstijl als medicijn groeit

Plantaardig eten: gezonde leefstijl als medicijn groeit

We zouden meer plantaardige producten moeten eten. Waarom? Krishna Koemar Khoenkhoen, CEO van Tidjoori legt hier uit waarom steeds meer klanten in de...

Veranderende waarden? Zo blijf je relevant voor de klant

Veranderende waarden? Zo blijf je relevant voor de klant

Er zijn interessante verschuivingen gaande op het gebied van consumentengedrag. Dit heeft onder andere te maken met veranderende waarden van het...

Duurzame teelt in beeld

Duurzame teelt in beeld

Nederlandse boeren en tuinders hebben de ambitie om in 2030 wereldwijd koploper te zijn op het gebied van gezond telen. Ook het kabinet heeft mooie...

Vijf belangrijke foodtrends in 2018

Vijf belangrijke foodtrends in 2018

Het jaar 2017 bracht interessante foodtrends met zich mee, zoals de opkomst van de exotische keuken met bijvoorbeeld de Hawaiiaanse poké bowls of het...

Harm op den Kelder, category manager Deen Supermarkten

Cross-selling van peulvruchten bij agf: "Consument snapt dit"

De moderne consument gaat anders eten. Hij kiest voor gezonder, duurzamer of meer diervriendelijk: steeds vaker eet hij een maaltijd zonder vlees....

De winkelvloer: ijsbreker voor meer plantaardig eten

De winkelvloer: ijsbreker voor meer plantaardig eten

De moderne consument kiest voor gezonder, duurzamer of meer diervriendelijk: steeds vaker eet hij een maaltijd zonder vlees. We zien een groeiend...

Duurzaam eten: van broodje zeewier tot flexitariërs

Duurzaam eten: van broodje zeewier tot flexitariërs

Wij Nederlanders zijn ons steeds bewuster van ons eigen voedingspatroon. Dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel worden steeds vaker omgeruild...