FreshRecruitment
Boodschappenbonus verdwijnt met kabinetsval uit beeld
De boodschappenbonus die Geert Wilders eerder dit jaar aankondigde komt er toch niet. Dat is het gevolg van de val van het kabinet deze week.
De boodschappenbonus die Geert Wilders eerder dit jaar aankondigde komt er toch niet. Dat is het gevolg van de val van het kabinet deze week.
Belgische supermarkten zijn in een jaar tijd bijna 5 procent duurder geworden.
Actiegroep Foodwatch vindt dat het kabinet te weinig doet tegen stijgende voedselprijzen. Daarom start het een petitie met zeven punten, waarmee de politiek wel in actie kan komen.
Het kabinet wil een miljard euro uittrekken voor een boodschappenbonus. Dat geld moet via een verhoging van de huurtoeslag verdeeld worden.
Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Unilever, Nestlé en als klap op de vuurpijl Everest-topman Gianluigi Ferrari. De line-up was er één waar iedereen in retailland van smult. Ze kwamen naar de Tweede Kamer om tekst en uitleg te geven over de hoge voedselprijzen. Maar door het vele vingerwijzen bleven de politici achter met meer vragen dan antwoorden.
Supermarkten in Nederland hebben in februari meer omzet gedraaid dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Intussen schommelt de inflatie rond de 3,7 procent.
Supermarkten haalden zich deze week de woede van politici op de hals. Redacteur Bart Lelieveld verbaast zich over de weigering van Albert Heijn, Jumbo, Lidl en Everest om naar de Tweede Kamer te komen en uitleg te geven over de sterk gestegen prijzen voor levensmiddelen. De afzegging schaadt opnieuw het imago van supermarkten, terwijl het ook heel anders had kunnen zijn.
Nederlandse supermarkten zagen in januari de omzet met 4,9 procent toenemen. De trend met voortdurend dalende volumes lijkt ten einde.
ING verwacht dat de prijzen in supermarkten dit jaar harder stijgen dan in 2024 het geval was.
Het kerstdiner dat Albert Heijn in de Allerhande voorschotelt, is in vijf jaar tijd ruim een kwart duurder geworden. Dat berekende het Parool.