feestdagen

Foto: ANP

Klanten letten rond Pasen scherper op prijs

DEN HAAG - Nederlanders letten rond de paasdagen scherper op aanbiedingen, kopen vaker huismerken en gaan vaker naar discounters.

Foto: Distrifood

AH lanceert paascampagne met extra vega(n)-assortiment

ZAANDAM - AH heeft zijn plannen voor de paasdagen ontvouwd. Klanten kunnen in de commercials naar paaseieren zoeken en ook is er het Feestdagen...

Foto: Shutterstock

Prijs van oliebollen verschilt flink per supermarkt

ZEIST - Nu we bijna richting 2023 gaan heeft Distrifood onderzoek gedaan naar de oliebolprijzen in Nederlandse supermarkten. En die verschillen dit...

Foto ter illustratie. Foto: Routelogic

Foodbranche ziet grote drukte rond kerst

ZWOLLE - De Nederlandse foodbranche verwacht deze week grote kerstdrukte. De kerstgekte is nu ook al groter dan in 2021.

Google mobiliteitscijfers sinds het uitbreken van de coronacrisis.

Nog nooit zo druk in supermarkt sinds corona

ZEIST - Het is in de aanloop naar kerst nog ooit zo druk geweest in supermarkten sinds het uitbreken van de coronapandemie.

Foto: Shutterstock

Kerstmis: Supermarkten druk, maar geen problemen

AMSTERDAM - Nederlandse supermarkten rapporteren topdrukte op de laatste dag voor Kerstmis, maar er doen zich geen problemen voor.

Bron: AH.nl

GfK: Vega-trend zet door bij gourmetters

DONGEN - Marktonderzoeker GfK stelt dat de trend om met de feestdagen voor vegetarisch assortiment te kiezen ook populair is onder de gourmetters.

Flitsbezorgers maken zich op voor een drukke week. Collage: Distrifood

Flitsbezorgers zetten zich schrap, maar kunnen pieken met feestdagen

ZEIST - Flitsbezorgers willen met extra personeel, flitskerstmannen, kerstknoppen en aangepaste assortimenten tijdens de feestdagen een deuk slaan in...

Foto: ANP

Supers willen cruciaal zijn en langer open met feestdagen

LEIDSCHENDAM - Supermarkten hopen tijdens de feestdagen op verruimde openingstijden. Ook wil de sector weer worden aangeduid als cruciaal.

De Amerikaanse president Joe Biden. Foto: ANP

Biden praat met grote retailers over bevoorradingen

WASHINGTON - De Amerikaanse president Joe Biden is deze week in gesprek gegaan met retailers over de bevoorrading van supermarkten tijdens de...