Eurofins

Voedselveiligheid: wéét wat de risico's zijn
De productie van levensmiddelen brengt risico's voor de volksgezondheid met zich mee. Om die risico's zo klein mogelijk te houden dient u als...

Meer grip op listeria
Kipfilet, ijsjes, tartaar, diepvriesmais, palingfilet, broccoli, diepvriesgroenten uit Hongarije en België, Zweedse aardappelpuree… Allemaal...

'Labelcheck hoort gewoon bij kwaliteitsborging'
Wanneer een besmet product een gevaar vormt voor de volksgezondheid, is een recall niet meer dan logisch. Maar een recall vanwege verkeerde...

Voedselveiligheid op de winkelvloer: zeven tips
Het succes van de supermarkt hangt af van veel zaken, maar is vooral een samenspel tussen kwaliteit van mensen, service en producten....

Welke risico's loopt u met minerale oliën?
De aandacht voor de risico's van minerale oliën in verpakkingen van levensmiddelen is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Zowel de Nederlandse...

Allergenen: onderzoek en etikettering
De omgang met allergenen is een serieuze zaak. Correcte vermelding van allergenen op etiketten is niet zo maar een Europese regeling, maar in een...

Voedselfraude: kwaliteitsborging kan ellende helpen voorkomen
Van tijd tot tijd wordt het landelijk nieuws gevuld met berichten over de betrouwbaarheid van ons voedsel. Deze zomer was het de fipronil-kwestie,...