Alles over Consumptie

Foto: Peter Roek

Vleesconsumptie in Nederland stijgt licht

AMSTERDAM - De vleesconsumptie in Nederland is vorig jaar gestegen ten opzichte van 2020. Dat meldt Wakker Dier na recent onderzoek. Wel eten Nederlanders minder vlees dan pakweg 10 jaar geleden.

Foto: ANP

Laagste vleesconsumptie sinds eerste meting ooit

WAGENINGEN - De vleesconsumptie in Nederland is vorig jaar per persoon met bijna 2 kilo gedaald. Het is het laagste vleesverbruik sinds de eerste meting in 2015, en het ligt niet aan onze eigen boodschappen.

Vergrijzing verandert consumptie: Minder focus op prijs

Vergrijzing verandert consumptie: Minder focus op prijs

AMSTERDAM - Supermarkten dienen er rekening mee te houden dat consumptiegedrag door vergrijzing flink verandert de komende jaren: minder focus op prijs en meer op gezondheid en de aandacht voor duurzaamheid groeit.

Foto: AH

Bakkers troeven supers af met thuisconsumptie

WAGENINGEN - De thuisconsumptie van brood steeg afgelopen jaar met 1,5 procent. Warme bakkers namen het leeuwendeel van deze groei voor hun rekening en troefden daarmee supermarkten af.

Foto: Distrifood

Bestedingen food stijgen fors terwijl rest sterk krimpt

DEN HAAG - Aan voedings- en genotmiddelen hebben consumenten in januari 2021 7,9 procent meer gespendeerd dan een jaar eerder. Dit is de grootste groei na april 2020.

Foto: Henk Riswick

Academic Update: Wat jaagt consumptie van 'local food' aan?

Wil de korte keten slagen, dan moet hij duurzaam zijn én transparant. Ook merken spelen een rol bij het succes. Onderzoekers van EFMI Business School houden structureel wetenschappelijke publicaties bij voor Foodmagazine. Erjen van Nierop vond een Finse studie met bovenstaande conclusies.

Thuisconsumptie bier plust 5 procent in rampjaar

Thuisconsumptie bier plust 5 procent in rampjaar

DEN HAAG - De thuisconsumptie van bier nam vorig jaar met 5 procent toe. Maar dat is volgens de bierbrouwers bij lange na niet genoeg om de grote daling van bijna 2 miljoen hectoliter in de verkoop te voorkomen. Ook 2021 wordt nog een lastig jaar voor de Nederlandse bierbrouwers.

Value for money is de belangrijkste driver voor on-the-go-waardering. Foto: Shutterstock

Academic Update: Waarom kiezen mensen voor on-the-go-consumptie van food?

Onderzoekers van EFMI Business School houden structureel wetenschappelijke publicaties bij voor Foodmagazine. In deze editie kijkt Erjen van Nierop naar de consumptie van on-the-go producten.

De thuisconsumptie van bier nam toe in coronatijd. Foto: Studio Kastermans

Corona: Thuisconsumptie bier stijgt

DEN HAAG - De gestegen thuisconsumptie kan niet verhinderen dat de bierverkopen door de sluiting van de horeca met ruim een kwart dalen.

Vleeswaren. Foto: Studio Kastermans

Nederlanders eten weer meer vlees

WAGENINGEN - De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen.