Consumentenbond

Foto: ANP

Nieuw recept soms jaren oud, ziet Consumentenbond

DEN HAAG - Claims over een vernieuwd recept of nieuwe verpakking blijken soms jaren oud. Dat concludeert de Consumentenbond, die Dettol de kroon ziet...

Foto: Distrifood

Kleinverpakking groente anderhalf keer duurder

DEN HAAG - De Consumentenbond vergeleek de prijzen van groente in verschillende verpakkingen. Kleine huishoudens zijn flink duurder uit, luidt de...

 Foto: Distrifood

Bond kritisch over prijsverschil volkoren bij Jumbo

DEN HAAG - De Consumentenbond bracht bij 282 huismerkproducten het prijsverschil tussen reguliere en volkorenproducten in kaart.

Foto: Shutterstock

1300 meldingen krimpflatie, Consumentenbond naar rechter

ZEIST - De Consumentenbond wil meer actie tegen krimpflatie. De belangenbehartiger zegt geen vertrouwen te hebben in fabrikanten en supermarkten....

Consumentenbond: Volkoren in kant-en-klaar zeldzaam

Consumentenbond: Volkoren in kant-en-klaar zeldzaam

DEN HAAG - Kant-en-klaarmaaltijden in de supermarkt bevatten zelden volkoren granen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Foto: video Test Aankoop

Maandboodschappen in België nog altijd €63 duurder

BRUSSEL - De Belgische consumentenorganisatie Testaankoop beschuldigt supermarkten ervan de prijzen niet snel genoeg te verlagen.

Vleesvervangers in de AH XL in Mechelen. Foto: Distrifood

Superunie wint test vega-kip; A-merk smaakt slechtst

DEN HAAG - De Consumentenbond neemt in de jongste editie van de Consumentengids zestien vegetarische kipstukjes onder de loep.

Foto: iStock

Boodschappen Collectief bond sterft stille dood

DEN HAAG - De Consumentenbond heeft in stilte een streep gezet door zijn project om klanten te helpen goedkoper boodschappen te doen.

Foto: ANP

Consumentenbond: Nog altijd verwarring rond houdbaarheid

DEN HAAG - Supermarkten gaan nog altijd verschillend om met houdbaarheidsdata. Dat blijkt uit een inventarisatie van de Consumentenbond.

Archieffoto: Diederik van der Laan

Met Lidl aan kop winnen huismerken wasmiddelentest glansrijk

DEN HAAG - De beste wasmiddelen voor de gekleurde was zijn goedkope huismerken. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond.