Alles over Btw

Foto: Distrifood

Ketens eisen €60.000 btw op tasjes terug van Belastingdienst

AMSTERDAM - Een supermarktketen wil €60.000 van de Belastingdienst terugzien. Het bedrijf stelt dat ze dat bedrag te veel betaalde, omdat de fiscus...

Foto: Herbert Wiggerman

Consumenten kopen minder groenten en fruit

ZEIST- Vergeleken met vorig jaar kopen consumenten minder groenten en fruit. Supermarkten blijven het belangrijkste aankoopkanaal.

Foto: Distrifood

Eerste Kamer ziet niets in snelle verlaging btw op agf

DEN HAAG - De Eerste Kamer stemt niet in met een verlaging van de btw op groenten en fruit. Supermarkten pleiten juist voor afschaffing.

Foto: ANP

Fiod doet inval bij supermarkt om fraude met afroomsoftware

WEERT - De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst Fiod heeft een inval gedaan bij een supermarkt in Weert die wordt verdacht van kassafraude.

Foto: Distrifood

Aldi, Dirk en Plus pleiten voor afschaffing btw op groenten en fruit

DEN HAAG- Supermarktketens hebben gisteren een akkoord ondertekend waarin ze de overheid vragen de btw op groenten en fruit af te schaffen.

Marcel Huizing. Archieffoto Distrifood

Dirk-ceo baalt van uitblijven schrappen btw groenten en fruit

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dirk-topman Marcel Huizing vindt het jammer dat het schrappen van de btw op groenten en fruit voorlopig niet op de agenda staat.

Foto: Peter Roek

Invoering vleestaks zou ruim miljard euro opleveren

DEN HAAG - De invoering van een vleestaks zou meer dan €1 miljard opleveren. Afschaffen van het lage btw-tarief op levensmiddelen ruim €9 miljard.

Verpakkingen waarop de SUP-toeslag wordt geheven. Foto: Distrifood

Ministerie corrigeert fout met SUP-heffing

DEN HAAG - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hanteerde enige tijd het verkeerde btw-tarief over de zogeheten SUP-heffing.

Archieffoto: Distrifood

Branche zwengelt discussie status aardappels aan

ZEIST - De meeste Nederlanders vinden aardappels een groente. In de Schijf van Vijf staat het product echter in een andere categorie.

Foto: Dirk van den Broek

Marcel Huizing (Dirk) wil dat kabinet haast maakt met afschaffing btw agf

ALPHEN AAN DEN RIJN- Algemeen directeur Marcel Huizing van supermarktketen Dirk dringt er bij het kabinet op aan zo snel mogelijk te stoppen met het...