nieuws

Oud-militairen klagen over snoep

Home

Oud-militairen klagen over snoep

WASHINGTON – Een groep gepensioneerde Amerikaanse officieren noemt de snoep- en frisdrankautomaten op scholen in de Verenigde Staten een bedreiging voor de Amerikaanse strijdkrachten.

Dat zeggen de gepensioneerde officieren in een dinsdag te publiceren rapport. In het rapport wordt vastgesteld dat Amerikaanse schoolkinderen jaarlijks 400 miljard overtollige calorieën eten, het equivalent van twee miljard repen.

Junkfood

Veel jongeren die zich aanmelden voor het leger zijn nu al te dik en dat probleem dreigt de komende jaren alleen maar groter te worden, stellen de voormalige militaire leiders vast. Het aan banden leggen van de verkoop van junkfood is niet de absolute oplossing om de obesitas-epidemie te bestrijden, maar is wel een belangrijk onderdeel van de oplossing, aldus de groep.

Reageer op dit artikel