nieuws

Ahold zet Deloitte aan de kant

Home

Ahold zet Deloitte aan de kant

AMSTERDAM – Ahold neemt afscheid van huisaccountant Deloitte.

Het supermarktconcern kondigde woensdag aan dat de Raad van Commissarissen PwC zal voordragen als externe accountant met ingang van het boekjaar 2013 op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2013.

Tender

Deze voordracht volgt op een competitieve tender die Ahold heeft uitgevoerd met het oog op corporate governance aanbevelingen. De huidige accountant, Deloitte, voert de controle over het boekjaar 2012 nog uit. Deloitte is meer dan 25 jaar accountant geweest van Ahold en dus ook ten tijde van het boekhoudschandaal. Deloitte werd er destijds van beschuldigd dat het bedrijf zich schuldig zou hebben gemaakt aan misleiding, maar het College van Beroep voor het bedrijfsleven wees die beschuldiging van de hand.  

Reageer op dit artikel