artikel

‘Deze onderonsjes vormen keihard bewijs voor een bierkartel

Home

‘Deze onderonsjes vormen keihard bewijs voor een bierkartel

Neelie Kroes laat via een woordvoerder weten zich niet in de beschuldigingen van Bavaria te herkennen. Volgens de brouwer heeft de voormalige eurocommissaris voor mededinging in 1998 zelf de regels voor eerlijke concurrentie met voeten getreden. Deze kwestie kwam aan het licht tijdens een hoger beroep in een kartelzaak, waarin onder andere Bavaria probeert een […]

Neelie Kroes laat via een woordvoerder weten zich niet in de beschuldigingen van Bavaria te herkennen. Volgens de brouwer heeft de voormalige eurocommissaris voor mededinging in 1998 zelf de regels voor eerlijke concurrentie met voeten getreden. Deze kwestie kwam aan het licht tijdens een hoger beroep in een kartelzaak, waarin onder andere Bavaria probeert een megaboete van 275 miljoen euro ongedaan te maken. Volgens de woordvoerder van Neelie Kroes moeten de brouwers juist kritisch naar zichzelf kijken. Hij stelt dat managers van Bavaria, Grolsch en Heineken regelmatig hebben gesproken over het verdelen van de markt en het bepalen van de prijzen.

Reageer op dit artikel