artikel

We zijn hard op weg om burgers volledig “doorzichtig” te maken.

Home

We zijn hard op weg om burgers volledig “doorzichtig” te maken.

Peter Schaar, beter bekend als de privacy-waakhond van Duitsland, zegt in de krant Der Spiegel zich ernstige zorgen te maken over de privacy van burgers. Volgens Schaar breken zowel de staat als werkgevers steeds vaker in het dagelijkse leven van burgers of werknemers. Der Spiegel noemt in het artikel onder meer de spionagezaak rond Lidl […]

Peter Schaar, beter bekend als de privacy-waakhond van Duitsland, zegt in de krant Der Spiegel zich ernstige zorgen te maken over de privacy van burgers. Volgens Schaar breken zowel de staat als werkgevers steeds vaker in het dagelijkse leven van burgers of werknemers. Der Spiegel noemt in het artikel onder meer de spionagezaak rond Lidl in Duitsland als voorbeeld. Onlangs werd bekend dat de discounter in de thuisbasis geheime medische dossiers bijhield van zijn medewerkers.

Reageer op dit artikel