video

Video: Wouter Kolk over AH en Kerstfestival

Formules 2852

Video: Wouter Kolk over AH en Kerstfestival

UTRECHT – Vanochtend opende AH-directeur Wouter Kolk het Allerhande Kerstfestival. Het festival wil een etalage zijn van de ambitie van AH rondom kerst.

Het festival staat in het teken van de trends die AH ziet rondom kerst en het kerstdiner. Het gaat dan om een meer prominente plek voor groenten op tafel, als er vlees komt dan de meest luxe ‘cut’, cocktails als aperitief, verspakketten en shared dining. Het Allerhande Festival heeft op verzoek van de bezoekers ook meer ruimte voor workshops. Het Allerhande Kerstfestival telt 7000 m². Tijdens de 180 demonstraties en workshops vertellen experts zoals viskenner Bart van Olphen, wijnboer/schrijver Ilja Gort en bakkoning Menno de Koning over de nieuwste foodtrends voor de feestdagen.

Nieuwe elementen

Voor de derde editie zijn 40.000 kaarten verkocht. Het festival vindt plaats op 8, 9 en 10 december. De supermarktketen zegt dit jaar een aantal nieuwe elementen toe te voegen aan het evenement. Naast alle foodstands, workshops en kookdemonstraties is er meer te beleven op het festivalterrein. Zo is er dit jaar een extra groot winterbbq-plein, wordt foodkennis op de proef gesteld tijdens de Allerhande-quiz in het theater en kan de bezoeker een rondje maken in het kleine reuzenrad met uitzicht op meer dan 200 versierde kerstbomen en 100.000 kerstlichtjes.

Video

Reageer op dit artikel