nieuws

Vomar doneert aan Plastic Soup Foundation

Formules 450

Vomar doneert aan Plastic Soup Foundation
Foto: Vomar/Linkedin

ALKMAAR – Vomar heeft samen met zijn klanten €17.000 ingezameld voor de strijd tegen plastic afval.

Het geld is bestemd voor de Plastic Soup Foundation (PSF) die het gaat inzetten om lessen op middelbare scholen te verzorgen. Het bedrag is ingezameld met de verkoop van papieren draagtassen in plaats van plastic tassen. Daarnaast is een statiegeldactie gehouden waarbij klanten hun statiegeld konden doneren via een donatieknop op de emballageautomaat. In totaal is zo €17.000 ingezameld, laat de supermarktketen op Linkedin weten. Scholen in het marktgebied van Vomar kunnen een aanvraag voor  de lessen doen via de supermarktketen.

Papieren tas

De actie startte 28 juni dit jaar met de overhandiging van de eerste papieren draagtas aan Wendela van Asbeck, Hoofd Educatie bij de Plastic Soup Foundation. Daarmee was Vomar naar eigen zeggen een van de eerste supermarktketens die een papieren tas aanbood als vervanger  van de gebruikelijke plastic tasjes. Van elke verkochte papieren tas van €0,35, doneerde Vomar een bedrag van 5 cent aan de Plastic Soup Foundation.

Strijd tegen plastic afval

De samenwerking met de Plastic Soup Foundation past volgens de keten uitstekend binnen het ‘Vomar kost niet de wereld’-programma. ‘Vomar laat daarin door middel van vele initiatieven om het milieu te ontlasten zien dat discount en duurzaam ondernemen heel goed samen gaan’, aldus de de keten op zijn website.

Hoogvliet en Aldi

Vomar is niet de  eerste Nederlandse supermarktketen die doneert aan de PSF. Hoogvliet doneerde in 2018 al enkele keren. En discounter Aldi hield vorig jaar oktober een ‘Plastic Soup’-week waarbij ook geld werd ingezameld in de strijd tegen plastic.

Reageer op dit artikel