nieuws

Vier jaar na brand nieuwe Dirk Volendam

Formules 1028

Vier jaar na brand nieuwe Dirk Volendam
(C) Roel Dijkstra / Joep van der Pal

VOLENDAM – Dirk van den Broek opent in de zomer van 2020 een nieuwe winkel in Volendam.

Dat gebeurt op de plek waar in 2016 een Dirk-winkel en een restaurant werden verwoest door brand. De supermarkt gaat deel uitmaken van een nieuw winkelcomplex. Dat meldt het blad Industriebouw in een verhaal met de titel ‘Herbouw Dirk in Volendam is in volle gang. Compleet nieuw winkelcomplex herrijst in zomer 2020’. Eind juni is de bouw begonnen.

Verdieping en parkeergarage

Het winkelcomplex bestaat volgens het blad uit twee delen. ‘De rechtervleugel is gereserveerd voor Dirk. Het gebouw krijgt een extra verdieping. De supermarkt (1250 m2) is bewust gevestigd op de eerste verdieping, zodat de begane grond plaats kan bieden aan een parkeergarage (ook 1250 m2) met 48 parkeerplaatsen. Bezoekers kunnen via een rolband vanaf de begane grond op de eerste verdieping komen. Tevens is er een lift aanwezig’, aldus Industriebouw. In de linkervleugel (380 m2) komen een Chinees restaurant, een viswinkel en een bakker.

1250 vierkante meter

De totale bruto vloeroppervlakte van het winkelcomplex bedraagt 1990 vierkante meter. De totale bouwkosten bedragen €3,5 miljoen. Eind juli 2016 werd de Dirk aan de Hyacintstraat in Volendam getroffen door een brand. De brandweer kon destijds niet voorkomen dat de brand oversloeg op een naastgelegen restaurant. Er vielen geen gewonden door de brand. De door brand getroffen supermarkt had een winkeloppervlak van 1250 vierkante meter. Ruim een jaar na de brand opende Dirk in Volendam een tijdelijke vestiging op het voormalige Tase-terrein aan de Julianaweg.

Reageer op dit artikel