nieuws

Picnic stopt kwart miljard in robot-dc

Formules 3859

Picnic stopt kwart miljard in robot-dc

AMSTERDAM – Picnic gaat een gerobotiseerd fulfillment center bouwen. Ook heeft de onlinesuper een nieuwe investering van €250 miljoen binnengehaald.

Dat laat Picnic, in aanwezigheid van Michiel Muller, Frederik Nieuwenhuys en Joris Beckers, weten tijdens een persconferentie.

Duurzame distributie

Het dc is de manier voor Picnic om de infrastructuur, die al bestaat uit elektrische wagens, ook op dc-niveau te verduurzamen. Het distributiecentrum van 42.000 vierkante meter komt in Utrecht te staan. Momenteel is het gebouw al gerealiseerd, maar moet nog worden begonnen aan de inrichting. Picnic zal de hele besturing ervan in eigen hand houden, zegt Frederik Nieuwenhuys. ‘Op deze schaal is dit nog niet eerder gerealiseerd.’

Shuttles

In het dc zullen robotkarretjes rondrijden, ‘shuttles’, die de spullen naar medewerkers brengen. Nieuwenhuys: ‘Medewerkers hoeven dan de krop sla alleen nog maar van het voorraadkratje in het klantkratje te leggen.’ Ook in de diepvriescel gaan shuttles rondrijden, wat nog niet gebeurt in Europa. De medewerker blijft in een ruimte van 2 graden celsius. Het fulfillment center zal naar verwachting aan duizend mensen werk bieden.

€250 miljoen

Het geld komt van dezelfde vier families als waar in 2017 €100 miljoen vandaan kwam. Ook zit ABN Amro erin met €50 miljoen, in de vorm van een lening. Het bedrag wordt deels gebruikt voor het nieuwe dc, deels om te blijven uitbreiden. Michiel Muller ontkent dat de uitbreiding in Nederland on hold wordt gezet totdat de bouw van het fulfillment center afgerond is. ‘Was het maar waar’, lacht hij.

Picnic: ‘2019 wordt recordjaar’

Picnic meldt verder dat 2019 een recordjaar zal worden, met 300.000 nieuwe klanten in Nederland en Duitsland.

Reageer op dit artikel