nieuws

Lidl schuift opening dc op lange baan

Formules 2518

Lidl schuift opening dc op lange baan

ROOSENDAAL – Lidl zal zeker nog een jaar wachten voordat de discounter het nieuwe distributiecentrum aan de Gastelseweg in Roosendaal in gebruik neemt.

Oorzaak is een besluit van het hoofdkantoor van de supermarktketen. ‘Onze internationale organisatie heeft besloten eerst het online platform verder te ontwikkelen, alvorens dit distributiecentrum in gebruik te nemen. Daar is extra tijd voor nodig’, zegt woordvoerder Christine Braun van Lidl in het regionale dagblad BN De Stem.

Online voor Europa

Het is de bedoeling dat de supermarktketen in dit distributiecentrum aan de slag gaat met online bestellingen. Het dc is er dus niet voor de levering van producten aan winkels in Nederland, maar is gebouwd voor de Europese online-activiteiten van de discounter. Volgens de krant is het dc inmiddels bijna een jaar klaar voor gebruik.

Werken aan schadevergoeding

Volgens de krant is het hoofdkantoor bezig met een regeling voor mensen die aan de slag zouden gaan in het dc en hiervoor hun baan hadden opgezegd. Een aantal gedupeerden zegt tegen de krant dat er aan een schadevergoeding wordt gewerkt. Lidl-woordvoerder Braun zegt in een reactie dat Lidl betreurt dat deze beslissing consequenties heeft voor medewerkers die in Roosendaal aan de slag wilden gaan. ‘Onze internationale organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om hen zo veel mogelijk tegemoet te komen.’

Reageer op dit artikel