nieuws

Lidl neemt Milka en Oreo op

Formules 3799

Lidl neemt Milka en Oreo op

HUIZEN– Lidl heeft Milka en Oreo in het schap opgenomen. Dat is opmerkelijk omdat de discounter geen A-merken verkoopt.

Het gaat om de varianten Milka chocolade Oreo en Milka chocolade Alpenmerk-reep. Ze worden aangeboden voor respectievelijk €0,94 en €0,93. Het gaat om repen van 100 gram elk. Ook de Oreo biscuits original vermeldt Lidl onder ‘nieuw in het assortiment’ op zijn eigen website. De Oreo biscuits original kosten €0,99 per 154 gram.

Centen onder AH

Met de prijzen zit Lidl enkele centen onder Albert Heijn (€0,99) en Jumbo (€0,95) voor de Oreo reep en stevig onder de prijs van de Oreo originals: AH rekent €1,29 en Jumbo €1, 25. Overigens gaat het bij Lidl om een actieprijs, regulier is het €1,25 voor een pak Oreo-koekjes, in lijn met de concurrentie.

Geen A-merken normaal

Lidl Nederland verkoopt geen A-merken, behoudens beperkt in zoetwaren zoals Haribo. Daarmee heeft het een uitzonderingspositie in Europa. In andere landen verkoopt Lidl deze wel. A-merken in chocolade kwamen op in-outbasis overigens ook wel voor in het Lidl-assortiment.

Lidl zegt in een reactie op vragen van Distrifood: ‘Lidl verkoop al jaren A-merken in Europa. In Nederland verkopen we ook al A-merken, met name in het snoepschap, waaronder Haribo, Smarties en KitKat. Lidl kijkt continue of en hoe we het assortiment kunnen verbeteren en is daarover voortdurend met leveranciers in gesprek. Milka en Oreo zijn hier een voorbeeld van.
Op het moment dat er nieuwe producten instromen maken we dit voor de klant zichtbaar in onze folder en/of in de winkel.’

Reageer op dit artikel