nieuws

Hema blaast pilot met Albert Heijn af

Formules 8934

Hema blaast pilot met Albert Heijn af
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Hema heeft de pilot met Albert Heijn afgeblazen. Dit gebeurde vlak voor de aankondiging van de samenwerking met Jumbo.

Dat blijkt uit een eerste reactie van AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. ‘Wij wisten dat Hema had besloten de pilot niet uit te voeren. Het bericht over de samenwerking met Jumbo komt ook voor ons als een verrassing.’ Deze week zou Hema het besluit met Albert Heijn hebben gedeeld. ‘Zij zouden de journalisten inlichten’, aldus Aspeslagh, die zegt dat Albert Heijn er verder weinig over te melden heeft.

‘In goed overleg met AH besloten’

Hema-woordvoerder René Struijs zegt dat het annuleren van de pilot ‘in goed overleg’ is gegaan en dat samen met Albert Heijn is besloten hier geen verdere uitspraken over te doen. Struijs zegt nog wel dat het besluit wat Hema betreft is genomen omdat het bedrijf een andere prioriteit heeft, kijkend naar zijn groeistrategieën.

Pilot AH/Hema

In de Hema-winkels aan de Oudegracht in Utrecht en het Beursplein in Rotterdam zou dit najaar een volwaardig assortiment van Albert Heijn komen, met zowel verse als houdbare producten. Het zou passen in de eerste aangekondigde strategische plannen van de warenhuisketen. Hema wilde inzetten op het aangaan van (inter)nationale strategische partnerships en investeringen in de thuismarkt Nederland. Voor Albert Heijn was de pilot met Hema een verdere onderstreping van de ontwikkeling van gemakswinkels en foodservice in centrumlocaties van grote steden om klanten nog beter te bedienen.

Jumbo

Eerder deze middag maakten Hema en Jumbo bekend tot een principeovereenkomst te zijn gekomen voor een commerciële samenwerking in Nederland en België. ‘Het doel hiervan is om de marktpositie van beide bedrijven verder te verbeteren’, aldus Jumbo. ‘Dit kan onder andere door het versterken van elkaars winkelnetwerk en door Hema-artikelen via de supermarkten van Jumbo te verkopen.’

Reageer op dit artikel