nieuws

Digitale AH To Go naar Schiphol

Formules 2031

Digitale AH To Go naar Schiphol
Foto: Albert Heijn

SCHIPHOL – Albert Heijn heeft zijn digitale kassaloze To Go zonder personeel naar Schiphol verplaatst. De winkel stond de afgelopen maanden bij het hoofdkantoor in Zaandam.

De winkel, in een container, staat bij de ingang van ‘shopping centre’ Schiphol Plaza. Het betreft de volledig geautomatiseerde personeels- en kassaloze containerwinkel van 14 vierkante meter die eerst als test voor het hoofdkantoor in Zaandam stond.

Voor iedereen toegankelijk

De winkel is toegankelijk voor alle bezoekers van Schiphol, meldt Albert Heijn in een persbericht. ‘Zij kunnen hier tot eind januari de snelheid en het gemak ervaren van winkelen zonder kassa: het is namelijk in deze winkel niet nodig producten te scannen en de betaling gaat automatisch’, laat AH in een persbericht weten.

Proef sinds september

AH begon de proef met de digitale winkel in september dit jaar. De winkel, die samen met de Amerikaanse tech-start up AiFi en met ING werd ontwikkeld, maakt niet alleen het boodschappen doen makkelijk. De klant scant zijn (contactloze) betaalpas bij de ingang die vervolgens opengaat. ‘Vervolgens pak je de producten die je wilt hebben, stopt ze in je tas en loopt naar buiten. De boodschappen die je pakt, worden automatisch geregistreerd en betaald. Klanten kunnen, als zij dat willen, bij de uitgang hun aankopen controleren’, aldus AH.

Plug and Play

Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijk) behoefte is aan een kleine winkel. De winkel heeft nu een plek gekregen op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza, volgens AH een mooie testlocatie vanwege het grote aantal passanten. Hier wordt de komende twee maanden verder getest om de techniek en klantervaring nog beter te maken.

Foto: Albert Heijn

Schiphol biedt graag plaats aan digitale To Go

Schiphol geeft graag een plekje aan de innovatieve winkel. ‘Snelheid en gemak staan bij onze reizigers voorop. We geven daarom graag een podium aan deze innovatie van Albert Heijn en zijn natuurlijk ontzettend trots dat we bezoekers aan Schiphol als eerste de voordelen kunnen bieden van digitaal winkelen. Albert Heijn en Schiphol werken al jaren samen. We kijken continue hoe we de winkelervaring bijvoorbeeld door gebruik van nieuwe digitale technologieën kunnen verbeteren’, zegt Irene Muysson, Head of Retail, Food & Beverage en Commercial Services bij Amsterdam Airport Schiphol.

Zie hier een video hoe de digitale To  Go werkt:

Test tot eind januari

De tijdelijke digitale kassaloze winkel is de kleinste van de drie To Go’s die AH uitbaat op Schiphol. De digitale winkel van 14m2 staat tot en met eind januari 2020 op het Jan Dellaertplein en is dagelijks geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Reageer op dit artikel