nieuws

Danny Blind trapt actie Lidl af

Formules 2362

Danny Blind trapt actie Lidl af
Danny Blind onntbijt bij Lidl. Foto: HenkvanderGiesen.nl/Lidl

HUIZEN – Oud-voetballer Danny Blind heeft maandagochtend een inzamelingsactie van Lidl Nederland en de Voedselbanken Nederland afgetrapt.

De oud-voetballer van Ajax en het Nederlands team en ambassadeur van de Voedselbanken Nederland,  trapte de actie symbolisch af door een ontbijtje te nuttigen in een Lidl-filiaal. Het ontbijtje staat symbool voor de actie waarbij klanten van de discounter producten doneren waarmee feestelijke ontbijtpakketten worden samengesteld voor de 38.000 klanten van de voedselbanken in Nederland. Lidl doneert zelf voor elk pakket een luxe broodjesmix.

Display met ontbijtproducten

In ieder Lidl-filiaal staat een display met ontbijtproducten die klanten kunnen doneren. Ze kiezen een product, nemen de productvoucher mee naar de kassa en rekenen het product af. Vervolgens deponeert de klant de productvoucher in de daarvoor bestemde ‘Voedselbank-box’ achter de kassa. De discounter zorgt ervoor dat voor de kerst alle ontbijtproducten uitgeleverd zijn aan de lokale Voedselbanken. De actie loopt van 7 november tot en met 8 december 2019 in alle Lidl filialen.

Samenwerking Lidl en voedselbank

Lidl is al jaren supporter van de Voedselbank en werkt sinds 2013 op landelijk niveau intensief samen met Voedselbanken Nederland. Groente en fruit dat aan het eind van de dag niet meer in de filialen wordt verkocht, wordt geselecteerd voor de Voedselbank. Wekelijks doneert de supermarktketen zo een groot volume groente en fruit aan Voedselbanken Nederland. Met dit initiatief zorgen we ervoor dat huishoudens die gebruik maken van de Voedselbank gezonde producten krijgen en gooien we zelf minder weg.

Statiegeld doneren

Tot slot kunnen Lidl-klanten via de emballageautomaten ook statiegeld doneren aan Voedselbanken Nederland. Die hebben op die manier de de afgelopen jaren al ruim €1 miljoen gedoneerd.

Reageer op dit artikel