nieuws

Boon begint met nieuwe gemaksformule

Formules 3316

Boon begint met nieuwe gemaksformule
Opening van een Boon''s Markt

AMSTERDAM – De Boon Food Group begint nog deze maand met een nieuwe gemaksformule.

Het nieuwe initiatief heeft de naam Boon’s Pitstop. Eind november wordt er een vestiging geopend in Amsterdam en een tweede in Rotterdam, Katendrecht. Dat meldt foodclicks.nl. Volgens Eric Brosius, die Boon’s Pitstop gaat aansturen, verschilt de formule duidelijk van Boon’s markt. Die winkels zijn over het algemeen groter en hebben een uitgebreider assortiment. Bij Boon’s Pitstop gaat het echt om producten die direct kunnen worden meegenomen of ter plekke worden genuttigd.’ Brosius werkte eerder voor de Zorgboodschap, een organisatie die boodschappen bij zorginstellingen bezorgt en tevens eigendom van Boon.

Amsterdam en Rotterdam

De winkel in Amsterdam komt in het metrostation van de Noord-Zuidlijn, Amsterdam-Noord. De Rotterdamse vestiging krijgt een plek in het gebouw Cobana. ‘Bij Katendrecht fronzen sommigen wellicht hun wenkbrauwen, maar in het gebouw komen straks goedverdienende tweeverdieners’, zegt Brosius. ‘Met Pitstop willen wij ook die klanten bedienen.’ In de Rotterdamse Boon’s Pitstop is ook ruimte gemaakt voor statafels, die zijn er niet in de Amsterdamse vestiging.

Samenwerking met Landmarkt

Volgens Brosius biedt Boon’s Pitstop alleen het hoogst noodzakelijke en producten voor onderweg. ‘We spelen met het format in op de gast die onderweg is en wat minder tijd heeft, maar die wel een koffiemoment wil en een belegd broodje. Ook voor kant-en-klaarmaaltijden kan de consument straks hier terecht. We gaan de maaltijden daarvoor betrekken van Landmarkt in Schellingwoude. Mooie regionale producten en vers bereid.’ Het kant en klare broodjes-concept van Boon’s markt in Kerkdriel is straks ook terug te vinden in de Boon’s Pitstops.

Reageer op dit artikel