nieuws

AH maakt vegan-assortiment zichtbaarder

Formules 12010

AH maakt vegan-assortiment zichtbaarder
Bron: Albert Heijn

ZAANDAM – Albert Heijn heeft nieuwe schapkaartjes ontwikkeld die vegan-producten in de winkels herkenbaarder moeten maken.

Ook hebben vanaf deze week alle AH-supermarkten een apart schap met biologische vegan-producten en op AH.nl voegt de marktleider een vegan-filter toe.

Schapkaartjes bij ruim 600 producten

De schapkaartjes moeten volgens Albert Heijn in één oogopslag duidelijk maken welke artikelen vrij zijn van dierlijke ingrediënten. Klanten hoeven zo niet meer de ingrediëntenlijsten op producten te lezen. De kaartjes hangen bij de ruim 600 vegan-producten in de winkel, zo laat AH weten.

AH breidt vegan-assortiment uit

Bron: Albert Heijn

Het assortiment wordt bovendien steeds verder uitgebreid. Dit is door een toenemende vraag van klanten. Zo worden er momenteel 154 nieuwe vegan-producten geïntroduceerd, deels dus in een apart schap met producten die volledig vegan en biologisch zijn. Het gaat onder meer om 50 verschillende noten, pitten, zaden, zuidvruchten en gedroogde peulvruchten die zo min mogelijk bewerkt zijn, met behoud van voedingsstoffen. ‘Ideaal voor een dagje zonder vlees’, aldus AH.

Reageer op dit artikel