nieuws

AH bereikt mijlpaal met Echt Vers-formule

Formules 5997

AH bereikt mijlpaal met Echt Vers-formule

GOES – Albert Heijn opent vandaag de honderdste vestiging volgens het Echt Vers-concept. Het betreft een nieuwbouwsupermarkt in het Zeeuwse Goes.

Dat bevestigt Albert Heijn tegenover Distrifood. Albert Heijn opent vandaag (woensdag) om 11.00 uur een volledig nieuwe supermarkt in het complex Westerschans in de Zeeuwse plaats. De vestiging staat nabij de ringbrug in Goes aan de noordkant van de stad en is ingericht volgens het Echt Vers-concept. De supermarkt maakt deel uit van een nieuwbouwcomplex met appartementen en ruimte voor enkele andere winkels.

Klanten overweldigen met vers

Albert Heijn toonde de Echt Vers-formule in mei 2018 voor het eerst in de vestiging in winkelcentrum Floriande in Hoofddorp. Daar kwam een aantal eerder uitgevoerde tests met vers samen tot de eerste van een nieuwe generatie winkels voor de marktleider. ‘Bij binnenkomst wordt de klant overweldigd door de hoeveelheid vers in de winkel. De winkelindeling kent een aantal speelse effecten waardoor klanten geïnspireerd worden; zoals de zelfpluk kruidentuin, de patisserie en het borreleiland’, zo stelde Albert Heijn toen zelf.

Echt Vers ook beschikbaar voor kleinere oppervlakten

De uitrol van het in Hoofddorp getoonde concept begon eind augustus vorig jaar in Breda. Bij de franchisers kregen een maand later Susan en Jan Bun de primeur. Begin dit jaar werd de formule voor het eerst ook op een kleiner oppervlak getoond. In de supermarkt aan de Velperbuitensingel in Arnhem werd het concept neergezet in een vestiging met een vvo van minder dan 1000 vierkante meter.

Nieuwe AH krijgt Jumbo Foodmarkt als concurrent

De Zeeuwse plaats wordt de komende maanden een interessante locatie om te volgen. Albert Heijn opent er een gloednieuwe vestiging en volgende week is het de beurt aan Jumbo om de omgebouwde Agrimarkt te heropenden onder Foodmarkt-vlag. De winkels liggen wel in andere delen van de plaats, al is de afstand tussen de supermarkten volgens Google Maps maar 3,2 kilometer of 8 minuten rijden in de auto.

Reageer op dit artikel