nieuws

Jumbo komt met glutenvrije lijn

Formules 10507

Jumbo komt met glutenvrije lijn

VEGHEL – Jumbo introduceert de lijn ‘lekker vrij van gluten’. De lijn komt onder huismerk en is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

De lijn komt onder huismerk en is ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. De lijn bestaat uit verschillende producten voor elk moment van de dag, zoals havermout, crackers en pannenkoekenmix. De producten zijn in alle Jumbo-winkels en op Jumbo.com verkrijgbaar, aldus de keten. De producten zijn ontwikkeld met een testpanel van consumenten en leden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het testpanel mocht de producten beoordelen op basis van smaak en kleur. De complete lijn bestaat uit 10 producten, waaronder crackers, stroopwafels, speculaas en pannenkoekenmix.

Gezond en lekker makkelijk eten

Olaf de Boer, directeur Buying & Merchandising zegt over de introductie: ‘Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. Wij merkten in onze winkels dat steeds meer klanten vroegen naar glutenvrije producten. Daarom vonden we het tijd om met een eigen glutenvrije lijn te komen om ons aanbod verder uit te breiden. Hiermee spelen we in op de behoefte van onze klanten. En we blijven stappen zetten. Vanaf dit najaar wordt het glutenvrije assortiment onder het Jumbo-huismerk nog verder uitgebreid met onder meer meerzadenbrood, zadencrackers, gevulde koeken, cakejes en mini-baguettes.’

Internationaal erkend keurmerk

De producten hebben het internationaal erkende Crossed Grain-keurmerk. Andrea Wesselius, licentiemanager in een door Jumbo verstuurde persuiting: ‘Door te kiezen voor dit keurmerk kunnen klanten van Jumbo in één oogopslag zien dat ze met zekerheid een glutenvrij product te pakken hebben. We zijn ontzettend blij met deze keuze, want deze nieuwe lijn mét dit keurmerk brengt onze droom dichterbij: een glutenvrij dieet betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen.’

 

 

Reageer op dit artikel