nieuws

Spar-directie aangevuld met Burema en Luten

Formules 3728

Spar-directie aangevuld met Burema en Luten

WAALWIJK – Spar heeft oud-Ahold’er Geeske Burema aangesteld als nieuwe commercieel directeur. Bas Luten wordt de nieuwe directeur Finance & IT. Beiden beginnen per 1 januari 2020 in de Spar-directie.

Geeske Burema (44) heeft in haar loopbaan onder meer diverse commerciële rollen binnen Ahold vervuld. De laatste jaren werkte ze als global consumer & business intelligence-directeur voor Brand Loyalty. Burema: ‘Met mijn ervaring in retail en formule-ontwikkeling, productontwikkeling en category management heb ik mij de afgelopen jaren vastgebeten in de kracht van data. In de loyalty-business heb ik geleerd hoe je emotionele en transactionele data combineert en hoe die samen een verhaal vertellen over de klant.’ Saskia van Walsum, voorzitter van de raad van commissarissen bij Spar: ‘Met Geeske hebben we een gedreven en innovatieve commercieel directeur binnengehaald waarmee Spar haar missie nog verder zal kunnen uitbouwen.’

Luten: ‘Spar goed gepositioneerd voor toekomst’

De 55-jarige Bas Luten was sinds 2015 cfo bij het door de Duitse supermarktketen Rewe overgenomen Lekkerland Nederland. Daarvoor vervulde hij de functie van finance-directeur bij verschillende bedrijven, waaronder Danone. Van Walsum: ‘Bas is een zeer ervaren financiële man die zijn sporen breed verdiend heeft en hij is bekend met franchise-organisaties. Spar is blij met zijn komst als financieel directeur en verwacht dat hij met zijn brede achtergrond Spar verder kan versterken.’ Luten zegt dat Spar goed gepositioneerd is voor de toekomst. ‘Ik heb er zeer veel zin in om Spar verder gezond te laten doorgroeien en hierin digitale transformatie mede vorm te geven.’

Van der Ent: ‘Fundament voor versnelling in groei’

Spar-topman John van der Ent zegt dat met de benoeming van Burema en Luten, de ERP-implementatie en mechanisatie in de logistiek, het fundament gelegd is voor een versnelling in groei in de komende jaren.

Spar-directiestructuur

Afgelopen zomer werd bekend dat Spar flink aan de organisatie van zijn directie sleutelde. De formule gaat verder met een zogeheten ceo-bestuursmodel. Binnen dit model is algemeen directeur John van der Ent voorzitter van het directieteam. Marie-José Rutten, voorheen manager HR, heeft nu de positie van directeur HR & Organisatie-ontwikkeling. Pim Dirckx neemt de functie van directeur operations (coo) op zich.

Reageer op dit artikel