nieuws

Rechtbank maakt weg vrij voor overname Marqt

Formules 2157

Rechtbank maakt weg vrij voor overname Marqt
Foto: Sebastian Rozendaal

AMSTERDAM – De rechtbank in Amsterdam heeft de weg vrijgemaakt voor de overname van Marqt door Udea (Ekoplaza).

Dat blijkt uit de uitspraak in het geding tussen de aandeelhouders van Marqt zoals die is gepubliceerd op Rechtspraak.nl. ‘De voorzieningenrechter heeft vandaag in kort geding beslist dat een deel van de aandeelhouders in Marqt, waaronder de oprichters, hun aandelen in Marqt aan een derde (Udea/Ekoplaza) moet overdragen’, zo luidt het oordeel van de rechtbank.

Voldoende juridische basis om overdracht af te dwingen

Hoewel een uitgebreide onderbouwing nog volgt, maakt de rechtbank vast duidelijk waarom de nieuwe aandeelhouders het hebben gewonnen van de oprichters van Marqt, waaronder Quirijn Bolle. ‘Eerder dit jaar, in juni 2019, kwamen de aandeelhouders unaniem overeen dat een “Exit” zou moeten plaatsvinden, om de financiële positie van Marqt te verbeteren. Inmiddels ligt er een bieding van Udea (Ekoplaza), waarmee een aantal grote aandeelhouders (Triodos, SIV en eiser sub 3) akkoord wil gaan. De aandeelhouders/oprichters wilden echter meer tijd om een bieding van henzelf en een pas opgedoken derde alsnog een kans te geven. Volgens de rechter hebben zij die kans al gehad en biedt de eerdere overeenkomst voldoende juridische basis om de overdracht af te dwingen.’

Belangrijke hindernis uit de weg

Daarmee lijkt een belangrijke hindernis voor de overname van Marqt door het moederbedrijf van Ekoplaza uit de weg te zijn geruimd. Hoe het traject exact verder gaat is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Reageer op dit artikel