nieuws

Picnic treft FNV op 1 november in rechtzaal

Formules 1739

Picnic treft FNV op 1 november in rechtzaal

DOETINCHEM – De rechtzaak tussen Picnic en FNV is vastgesteld op 1 november.

Het conflict draait om onder meer de arbeidsomstandigheden, onder welke cao de medewerkers van Picnic moeten vallen en de hoogte van de beloning voor medewerkers. FNV voert al langer actie.  In mei dit jaar verspreidde de FNV een persbericht waarin het Picnic betichtte van het verspreiden van nepnieuws. Het feit dat Picnic aan een nieuwe CAO werkte zou uit de lucht gegrepen zijn. In juni dit jaar gaf de FNV aan de loonverhoging die Picnic heeft doorgevoerd voor zijn jonge medewerkers ‘mooi’ te vinden, maar er niet van onder de indruk te zijn. In augustus voerde de FNV actie voor het hoofdkantoor van Picnic om de aandacht te vestigen op het hoge percentage flexwerkers bij Picnic. Ook zou Picnic actieve FNV-leden op straat zetten.

De rechtzaak was eerst voorzien voor september maar werd uitgesteld. Picnic heeft zich op zijn beurt altijd verzet tegen de aantijgingen van de bond. Michiel Muller, ceo Picnic: ‘Helaas is de FNV niet bereid om in dialoog te gaan en kiest voor het conflict model.’Hij spreekt uit bang te zijn voor de rechtzaak als een ‘toneelstukje’ van de bond met als enige doel in de publiciteit te komen.

Volgens Picnic is het eigen businessmodel dusdanig nieuw dat daar nieuwe en passende arbeidsvoorwaarden bij horen, niet volgens de heersende supermarkt CAO. Michiel Muller daarover in een eerder interview met deze site: ‘Wij bieden onze werknemers echte kansen. Jonge mbo’ers die kunnen doorgroeien. Wij willen over een e-commerce-cao in gesprek en werken met volwassenen. Niet met kinderen van 15 (zoals waar de supermarkten mee werken, red.). Dat gaat niet vliegen namelijk. Bonden kun je dit uitleggen, de FNV blijkbaar niet.’

Lees hier het interview met Muller oa over het conflict:

‘Marge Picnic straks hoger dan die van beste supermarkt’

 

Reageer op dit artikel