nieuws

Onrust over gerucht alliantie Jumbo/Plus

Formules 44074

Onrust over gerucht alliantie Jumbo/Plus
Foto: Bert Jansen

UTRECHT – De geruchtenstroom over een aanstaande alliantie tussen Jumbo en Plus zwelt aan in de branche. Beide supermarktketens ontkennen ten stelligste dat er iets speelt.

‘Op de formulebijeenkomst van Plus deze week wordt bekendgemaakt dat Jumbo en Plus gaan samenwerken’, stelt een bij Plus betrokken ondernemer. ‘Ik heb gehoord dat Plus uit Superunie stapt om samen met Jumbo te gaan inkopen’, meldt een andere bron. ‘Het is vrij zeker dat Plus door Jumbo wordt overgenomen. De gesprekken hierover lopen al een tijdje en worden spoedig afgerond’, zegt een derde bron tegen Distrifood.

Onjuiste geruchten uit de markt

Woordvoerder Rendy Kee van Plus bevestigt dat er geruchten de ronde doen en maakt hier direct korte metten mee. ‘Net als jullie vernemen wij de laatste tijd vergelijkbare, onjuiste geruchten uit de markt. Deze hebben ons verrast, aangezien dergelijke gesprekken niet plaatshebben’, laat zij weten in antwoord op vragen van Distrifood. De Plus-woordvoerder geeft aan dat deze week de halfjaarlijkse formulebijeenkomst op het programma staat bij Plus. ‘Die staat in het teken van ons nieuwe businessplan, waaraan de afgelopen maanden is gewerkt. Wij nemen de ondernemers mee in de plannen voor Plus voor de komende drie jaar.’

Niet op waarheid berusten

Ook Jumbo is in een reactie helder over het waarheidsgehalte van de geruchten. ‘Ik kan je melden dat de geruchten waaraan je refereert niet op waarheid berusten’, zegt Sally Herygers namens de gele formule. ‘We zijn niet met Plus in gesprek over een strategische samenwerking met Plus in welke vorm dan ook.’ De geruchten over de mogelijke alliantie tussen Plus en Jumbo doen al enkele weken de ronde in de branche en bereikten Distrifood van verschillende kanten.

Deen en Vomar

Het is niet voor het eerst dat er overnamegeruchten over Jumbo de ronde doen. Eerder dit jaar werden onder meer Deen en Vomar in verband gebracht met de Veghelse overnamemachine. Ook deze partijen ontkenden ten stelligste dat er met Jumbo werd gesproken. De afgelopen jaren nam het bedrijf van de familie Van Eerd onder meer Super de Boer, C1000 en Emté over en Jumbo heeft de uitgesproken ambitie om verder te groeien op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel