nieuws

Jumbo verkoopt twee Agrimarkten aan Lidl

Formules 10969

Jumbo verkoopt twee Agrimarkten aan Lidl
Agrimarkt Goes wordt een Jumbo Foodmarkt.

VEGHEL –  Jumbo heeft de Agrimarkt-filialen in Terneuzen en Oud-Beijerland verkocht aan Lidl. De ombouwoperatie van de vier overige filialen start 1 november.

De Agrimarkt Terneuzen en Oud-Beijerland gaan verder als Lidl. Jumbo heeft met deze partij overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de winkels , meldt Jumbo in een persbericht. Ook alle medewerkers van die vestigingen gaan over naar de nieuwe eigenaar; zij behouden hun bestaande arbeidsvoorwaarden.

Koornneef vernieuwde Jumbo Oud-Beijerland

Jumbo ziet naar eigen zeggen geen goede mogelijkheden om de locaties in Oud-Beijerland en Terneuzen om te bouwen naar de Jumbo formule, aangezien op korte afstand andere Jumbo supermarkten zijn gevestigd. Jumbo-franchiser Edward Koornneef,  die een Foodmarkt in Naaldwijk mag bouwen,  heropende woensdag in Oud-Beijerland een flink verbouwde en vernieuwde winkel. Jumbo zegt daarom blij te zijn overeenstemming te hebben bereikt met Lidl over de overname van deze filialen.

Agrimarkten op 1 oktober dicht

De zes Agrimarkt-winkels, waaronder de twee aan Lidl verkochte filialen, sluiten 31 oktober hun deuren in hun huidige vorm. Voorafgaand aan de sluiting op 31 oktober vindt een grote uitverkoop van de winkelvoorraden plaats. Jumbo start zelf met de ombouw op 1 november. Medio november heropenen de filialen in Roosendaal, Vlissingen, Middelharnis en Goes onder de Jumbo vlag. De vestiging in Goes wordt een Foodmarkt, zoals Distrifood al eerder meldde.

Lokale karakter behouden

Jumbo zegt dat de om te bouwen winkels zoveel mogelijk het plaatselijke karakter van de Agrimarkt winkels behouden, inclusief het aanbod van verschillende lokale producten. Dat betreft in elk geval het populaire seizoensaanbod mosselen en meerdere goedlopende artikelen in de categorie Tuin en Dier. Ook kunnen klanten in het verzorgingsgebied van deze winkels online boodschappen gaan bestellen en laten thuisbezorgen.

Week 47 heropening

e winkels in Vlissingen en Middelharnis zullen in week 47 als eerste heropenen als Jumbo supermarkt, de week erna gevolgd door Roosendaal. In diezelfde week heropent de winkel in Goes als Jumbo Foodmarkt

Agrimarkt laatste trofee Jumbo

Agrimarkt was de laatste aanwinst van Jumbo dat al jarenlang op overnamepad is. In 2009 nam Jumbo de supermarktketen Super de Boer over en in 2012 volgde het nog grotere C1000. Begin 2016 heeft Jumbo ook de foodserviceformule La Place overgenomen. In 2018 volgde de overname van een deel van Emté. Zo groeide Jumbo van regionale supermarktketen uit tot de grooste uitdager van marktleider AH.

 

Reageer op dit artikel