nieuws

Jumbo-cfo: ‘Niet altijd een warm welkom’

Formules 9256

Jumbo-cfo: ‘Niet altijd een warm welkom’

VEGHEL – De overname van Agrimarkt door Jumbo is niet door iedereen met gejuich ontvangen.

Dat merkte Jumbo-cfo Ton van Veen toen hij samen met algemeen directeur Frits van Eerd een aantal Agrimarkt-winkels bezocht. ‘Jaren geleden waren wij nog dat kleine bedrijf dat hartelijk verwelkomd werd als we een marktpartij overnamen en die partij van een ondergang redden. Inmiddels merken wij duidelijk dat wij als een grote partij worden gezien. Frits (Van Eerd, red.) en ik zijn een tijd terug naar Agrimarkt-winkels gegaan. Daar werden wij soms met terughoudendheid ontvangen. We werden niet altijd warm verwelkomd. Dat was best schrikken, dat waren we niet gewend.’ Van Veen meldde dit gedurende een presentatie op het Nationaal Food Congres, zo staat in het laatste nummer van het vakblad Foodpersonality.

Klanten en boeren

De weerstand zit volgens Van Veen met name bij klanten en boeren die aan Agrimarkt leveren. ‘De klanten denken dat wij het regionale karakter van Agrimarkt niet overeind houden, de boeren die Agrimarkt beleveren denken er net zo over. We zullen dus echt moeten laten zien dat de overname van Jumbo voor hen als stakeholder ook in het voordeel is. We moeten straks in Zeeland iets doen wat we nog nooit eerder gedaan hebben.’

Maatschappelijke organisaties

Ook merkt Van Veen dat Jumbo door de groei vaker het doelwit is van actiegroepen. ‘Als je groot bent veranderen ook de verwachtingen van maatschappelijke organisaties. Marit (Van Egmond, Albert Heijn-ceo, red.) heeft onlangs de Liegebeest-prijs van Wakker Dier gewonnen. Wij zijn genomineerd voor het Mispaksel van Greenpeace en het zou me niet verbazen als we die winnen. Dat krijg je als je zo groot bent, daar pakken ngo’s je op.’

Reageer op dit artikel