nieuws

Heinekenklant omarmt Sligro nog niet

Formules 3486

Heinekenklant omarmt Sligro nog niet
Foto: ANP

VEGHEL – Groothandelsbedrijf Sligro heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lagere vergelijkbare omzet in vergelijking met een jaar eerder. Vooral klanten die Sligro erbij kreeg na de overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken deden minder bestellingen bij het bedrijf.

Sligro rekent al met al voor het hele jaar op een fors lagere brutowinst in vergelijking met een jaar eerder. De groothandel zag de omzet in de meetperiode uitkomen op €605 miljoen. Dat was meer dan de €591 miljoen een jaar eerder. Daarbij moet worden aangetekend dat de recent overgenomen activiteiten van De Kweker in het derde kwartaal €30 miljoen bijdroegen aan de opbrengsten.

Eén bestelling lukt nog niet

De sterke omzetdaling bij de Heinekenklanten heeft volgens Sligro twee oorzaken. Ten eerste is daar de breuk met de voormalig wijnleverancier van Heineken eerder dit jaar. Ten tweede heeft de horecagrossier zijn belofte van één bestelling, één levering en één factuur aan klanten nog niet ingelost.

Integratie Heineken biedt volgend jaar voordelen

De integratie van de overgenomen groothandelsactiviteiten van Heineken blijft een belangrijk speerpunt van Sligro. Vanaf volgend jaar moeten de voordelen van de deal zich nadrukkelijker uitbetalen. Daarbij spreekt het bedrijf van omzetherstel en kostenbesparingen.

Eenmalige lasten drukken winst

Voor dit jaar rekent Sligro op een brutowinst (ebit) van €40 miljoen tot €45 miljoen. Een jaar eerder was dat €53 miljoen. Exclusief eenmalige lasten in relatie tot de verkoop van Emté-supermarkten en de organisatieaanpassingen kwam Sligro vorig jaar tot een brutowinst van €82 miljoen.

Reageer op dit artikel