nieuws

Etos neemt gezondheidsplatform over

Formules 2134

Etos neemt gezondheidsplatform over
Saskia Egas Reparaz

ZAANDAM – Etos heeft de Solvo Groep overgenomen. Door die overname is de drogisterijketen naar eigen zeggen nu de grootste aanbieder van gezondheids- en welzijnsinformatie in Nederland.

Etos is door de overname eigenaar van onder andere gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl. Hierdoor kan Etos 24-7 informatie geven over gezondheid in fysieke winkels en online. ‘Met in totaal maar liefst 200 miljoen offline én online bezoeken per jaar verbreedt Etos met deze stap haar dienstverlening’, meldt de formule in een persbericht. Financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Nieuw drogisterijconcept

Etos stelt dat de deal een belangrijke stap is naar het neerzetten van een nieuw drogisterijconcept, waarbij fysieke winkels en online informatievoorziening over gezondheid met elkaar zijn geïntegreerd. ‘Online kunnen mensen informatie, tips vinden en direct zelf afspraken maken met zorgspecialisten. Veel gestelde vragen gaan over soorten hoest, verminderde weerstand, beweging, huidaandoeningen en slaapproblemen. In de winkels van Etos kunnen klanten persoonlijk advies krijgen van een van de 2400 gediplomeerde Etos-drogisten en zelfzorggeneesmiddelen vinden’, aldus Etos.

Combinatie online en fysiek

Algemeen Directeur Saskia Egas Reparaz van Etos: ‘Door deze overname zal Etos haar klanten binnenkort dag en nacht kunnen helpen met het juiste advies en de producten en diensten om zich elke dag goed te voelen. De combinatie van onze fysieke winkels met de platformen van Solvo vormt een belangrijke stap in onze doelstelling om de nieuwe drogisterij te realiseren, waarbij informatie, advies en het aanbod van producten hand in hand gaan. Ook ben ik blij te kunnen melden dat de originele oprichters en aandeelhouders van Solvo ook in de toekomst betrokken zullen blijven.’

Overname FoodFirst Network door AH

De overname van de Solvo Groep door Etos ligt in lijn met een eerdere overname van Ahold Delhaize. Albert Heijn meldde in april dit jaar FoodFirst Network te zullen overnemen, een onlineplatform voor gezonde leefstijl. Leden krijgen tegen betaling advies en tips over voeding, bewegen, slaap en ontspanning. De overname past volgens Albert Heijn in de strategie om voeding en gezondheid meer centraal te stellen.

Reageer op dit artikel