nieuws

Dekamarkt vervaagt grens met World of Food

Formules 3386

Dekamarkt vervaagt grens met World of Food
Foto's: Diederik van der Laan

VELSEN-NOORD – De grens tussen een ‘gewone’ Dekamarkt en een World of Food vervaagt.

Dat zegt Dekamarkt-topman Pieter Rozendaal tijdens de heropening van de supermarkt in Wormerveer, de winkel waar bijna 13 maanden geleden de parkeergarage deels instortte.

Geen World of Food, maar Dekamarkt

Hoewel in Dekamarkt Wormerveer diverse elementen te vinden zijn die aan een World of Food doen denken, heet de winkel bewust Dekamarkt. Dit is enerzijds omdat de grens tussen beide formats vervaagt, anderzijds voor de herkenbaarheid voor de buurt, zo legt Rozendaal uit.

‘Geen conclusies verbinden aan uitrol’

Op de vraag van Distrifood of deze keuze in Wormerveer betekent dat Dekamarkt stopt met de uitrol van World of Food, reageert Detailresult ontkennend. Woordvoerder Robert Kleinman: ‘Er hoeven geen conclusies hieraan verbonden te worden over een verdere uitrol van andere World of Food-vestigingen.’ Volgens Kleinman gaat het ‘erg goed’ met bestaande World of Food-supermarkten. Het is daarom niet aan de orde dat er aanpassingen doorgevoerd moeten worden aan de winkels, zo blijkt uit zijn reactie.

Dekamarkt Wormerveer gemoderniseerd heropend

De heropening in Wormerveer volgt na een lange periode van onderzoek naar de instorting. Dekamarkt heeft het moment gelijk gegrepen om te moderniseren en elementen als zelfscan, versgebrande noten en een eigen slagerij toe te voegen.

Zie ook: Video, foto’s en tekstuele reportage

Deka Wormerveer is weer open en helemaal veilig

Reageer op dit artikel