nieuws

Deen waarschuwt voor e-mail-hoax

Formules 1114

Deen waarschuwt voor e-mail-hoax
Deen waarschuwt voor e-mail-hoax

HOORN Supermarktketen Deen waarschuwt voor een hoax met e-mails waarin mensen worden benaderd om bij Deen te komen werken.

De keten waarschuwt op zijn website dat de e-mails die mensen krijgen om bij Deen te komen werken, vals zijn. De mail wordt ook naar het buitenland gestuurd.: ‘Werken bij Deen HOAX’, kopt de keten, om te vervolgen. ‘Let op! Op dit moment worden verschillende mensen uit diverse landen per mail benaderd om bij Deen te komen werken. Deze mails komen niet van ons en moeten worden gezien als SPAM. Op dit moment proberen wij te achterhalen waar dit vandaan komt. Mocht je deze mail hebben ontvangen rapporteer deze dan als SPAM. Wij zullen nooit naar persoonsgegevens vragen per mail en solliciteren kan altijd direct op onze website.’

Ook in het Engels

De waarschuwing is, omdat de mails ook naar het buitenland worden verzonden, ook in het Engels opgesteld. Mensen die ondanks de waarschuwing mogelijk nog vragen hebben, worden verwezen naar het contactformulier op de site van de keten. En mensen die toch een baan ambiëren bij de keten worden uitgenodigd een kijkje te nemen op website werkenbijdeen.nl.

Phishing

Wat het doel is van de phishing-actie met de valse mails die namens Deen worden verzonden, is niet bekend. In het verleden waren phishing-acties schering en inslag. Jumbo en AH, en zelfs het tv-programma Opgelicht!,  waarschuwden geregeld voor nepacties. In de phishingmails werden mooie prijzen beloofd of andere beloningen zoals boodschappencheques om op die manier aan gegevens en het emailadres van de betreffende consument te komen.

Reageer op dit artikel