nieuws

‘Sligro-claim loopt in tientallen miljoenen’

Formules 14876

‘Sligro-claim loopt in tientallen miljoenen’

AMSTERDAM – De claim van Jumbo en Coop tegen Sligro Food Group rondom de overname van Emté loopt in de tientallen miljoenen, zo schrijft dagblad De Telegraaf op basis van de advocaten die bij de deal betrokken zijn. Al sinds afgelopen zomer sluimert er een conflict over de afwikkeling van de overname van de supermarktketen.

Volgens Coop en Jumbo stonden de supermarkten van Emté er financieel een stuk slechter voor dan eerder uit boekenonderzoek was gebleken, meldt ook het artikel in de Telegraaf. Het beursgenoteerde Sligro bracht vorige maand al naar buiten dat er mogelijk een schadeclaim zou volgen. Volgens Sligro klopt er echter weinig van de klacht en het bedrijf stelde de procedure met vertrouwen tegemoet te zien.

Jumbo en Coop betaalden 410 miljoen

Jumbo en Coop maakten in maart 2018 bekend dat ze samen Emté overnamen. De twee partijen betaalden €410 miljoen. ‘Dat bedrag is opgebouwd uit €275 miljoen voor de retailactiviteiten, €60 miljoen voor het vastgoed en €75 miljoen compensatie voor werkkapitaalposten die, als gevolg van de verwevenheid van foodservice- en foodretailactiviteiten binnen Sligro Food Group, achterblijven’, zo werd toen gemeld.

 

Food Formule Jaarboek
Reageer op dit artikel